Milioane de bacterii sunt colectate pe limba dumneavoastră, si pur si simplu spălatul pe dinţi nu elimină aceste bacterii. Bacteriile de pe limbă produc compusi de sulf volatili, care pot cauza o respirate urât mirositoare. Bacteriile pot avea, de asemenea, potenţialul de a provoca alte probleme de sănătate.

La periuța de dinți cu ultrasunete MEGASONEX® se poate achiziționa un răzuitor cu ultrasunete (unic de acest gen) pentru limbă, care se poate conecta la aparat in locul periuței de dinți.

Unii oameni folosesc o periuţă de dinti obisnuită pentru a curăţa limba. Dezavantajul de a folosi o periuţă de dinti obisnuită pentru curăţarea limbii, este ca perii sunt concepuţi pentru a curăţa suprafeţele netede ale dinţilor. Limba este o suprafaţă rugoasă cu mulţi pori mici, si perii periuţei de dinţi obisnuite nu pot face curăţare completă. Un studiu din 2004 in Jurnalul de Parodontologie a arătat că o periuţă de dinţi a redus producţia de compusi volatili de sulf pe suprafaţă limbii cu ​​45% in timp ce un răzuitor (racletă) pentru limbă a redus producţia cu 75%.

Câteva sfaturi de curăţare generală a limbii:

• Se clăteste limba inainte si după utilizarea metodei.

• Incepe curaţărea de la partea din spate a limbii, spre inainte (varful limbii).

• Curăţaţi intreaga suprafaţă de sus si lateralele limbii, nu doar centru ei.

• Clătiţi racleta după utilizare pentru a elimina bacteriile si orice resturi alimentare.

• Se clăteste gura după curăţarea limbii.

http://www.fixdent.ro/curatarea-limbii